Rejestracja | Logowanie »


Forum “zAfganistanu.pl”

21 września 2009

Z Afganistanu » Forum » Obie strony misji, XI zmiana
Nie jesteś zalogowany.
Pisanie na tym forum wymaga zalogowania.
75845 - zarejestrowani użytkownicy.
Brak nowych postów
Nowe posty!
Odpowiedzi: 123 - Strony: 1 [2] 3 4 5 - Najnowszy: 05.07.2012 17:47 - Marti
Autor Wiadomość

inuska84

Posty: 1959

dobranoc, też znikam, jutro 5.00 pobudka..

Wróć na górę

Kasia

Posty: 982

oki, spijcie dobrze!

Wróć na górę

nina123-81

Posty: 987

Hmm a gdzie przepisy ;D.
Macie jakis fajny przepis na kurczaka bo mój uwielbia a Mnie już obrzydzenie bierze.

Wróć na górę

anulka

Posty: 5071

przepis :
udka lub ćwiartki kurczaka,
kilka pieczarek
czerwona papryka
cebula
czosnek
marchewka
sos pomid. z kartonika
sól, zioła prowansalskie,sypka papryka, pieprz.
kurczaka podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną paprykę, cebulę, pieczarki i startą marchewke.
Zalać wodą i dusić do miękkości.
Dodać czosnek i troche sosu pomidorowego.Przyprawić solą, ziołami, sypką papryką i pieprzem.
Podawać z ryżem.
Smacznego !

Wróć na górę

nina123-81

Posty: 987

To może być fajne dzieki anulka

Wróć na górę


Posty: 508

Kurczak po Wietnamsku
-podwójny filet z kurczaka
-2ząbki czosnku
-4średnie cebule
-łyżka ostrej papryki
-łyżka słodkiej papryki
-łyżka curry
-30ml.sosu sojowego
-3łyżki cukru
-trochę oliwy(około 4łyżeczki)
-sól,pieprz
Filet z kurczaka pokroić w sporą kostkę wymieszać z przyprawami i czosnkiem.odstawić na ok,pół godz.Na suchej patelni rozpuścić cukier aby powstał karmel,dodać oliwę,dokładnie wymieszać,dodać kurczaka i dusić aby cały pokrył się karmelem,delikatnie podlać wodą,następnie dodać sos sojowy,dusić na wolnym ogniu ok,15 min.dodać cebulę pokrojoną w piórka,dusić razem ok 20 min.podawać z ryżem i surówką…Bardzo łatwy i bardzo smaczny…

Wróć na górę

DG

Posty: 41

Oj,smacznie sie tutaj zrobiło:)

Wróć na górę

MissNobody

Posty: 76

Co do sosu sojowego:
kroję kurczaka w kostkę, panieruję go w sosie sojowym przez pół godziny, po czym tak jak anulka, tyle że bez pieczarek i marchewki.

najpierw czosnek na oliwie z oliwek
później kurczak,
cukinia,
szparagi czy cokolwiek się znajdzie w lodówce,
sos pomidorowy z kartonika,
papryczki chili,
przyprawy

z ryżem:)

Wróć na górę

kropka_30

Posty: 233

Co pijemy przy sobocie?

Wróć na górę

kropka_30

Posty: 233

mam czerwone winko, naleweczki się już skończyły – super była z żurawiny z malinami

Wróć na górę

Kasia

Posty: 982

kurczak nadziewany

1 kurczak – w całości – można go zluzowac z kości
przyprawy

nadzienie:
2 natki pietruszki
5 dkg słoninki
1 jajko
bułka namoczona w mleku
kawałek pora lub cebula
2 wątróbki drobiowe
papryka czerwona

Kurczaka w całości myjemy, luzujemy z kości (jak ktoś umie, a jak nie to z koścmi będziemy nadziewac), przyprawiamy przyprawami (sól, pieprz, majeranek, papryka – co kto lubi)
Nadzienie:Natkę, cebulę, pora i paprykę szatkujemy drobniutko, dodajemy sól i pieprz, żółtko z jajka, ubite białko i namoczoną bułkę, słoninkę surową i wątróbkę mielimy w blenderze lub w maszynce do mięsa. Wszystko razem mieszmy – jak za rzadkie to można dodac łyżkę mąki. Nadziewamy kurczaka, skórę spinamy wykałaczkami i pieczemy 60 minut, w 180 stopniach. Ja piekę w naczyniu żaroodpornym i później kurczaka odkrywam żeby się zarumienił – polewam go stopionym masłem

mój Zielony uwielbia takiego kurczaka z nadzieniem

Smacznego!

Wróć na górę

chilli

Posty: 486

O kurcze pomysłów prawie na cały tydzień – mój szaleje za kurczakiem – może dlatego że kurcze składa się głównie z piersi :)

Wróć na górę


Posty: 1467

Otóż, że poligon potrwa jeszcze z 2 tygodnie – ja już zaczynam myśleć co ugotować mojemu, bo wróci znając życie głodny jak wilk. Tak, że…
Może podsuniecie jakieś pomysły?:D
Szukam nowych smaków :)

Wróć na górę


Posty: 627

Ja dzisiaj mam fileciki smazone z farszem z boczku,cebuli i okoreczka :) D

Wróć na górę


Posty: 1467

Mrrrr ja lubię tłusto pojeść:P
A boczuś to aż tu pachnie ;]

Podaj przepis na to coś :)

Wróć na górę


Posty: 1328

słuchajcie ja chce zrobic spirytus z cukrem a nie wiem jak sie robi:(z palonka czy cos takiego,piłam ja ostatnio i taka dobraaaaaa:)

Wróć na górę


Posty: 1467

tuska na obiad? :D

Wróć na górę


Posty: 627

literowka …ogoreczek :D :D:D
Smazysz z piersi normalnie kotlety
z cebyle,BOCZUS wedzony i ogoreczka kroisz w paseczki podsmazasz na goracym oleju.Podlewasz odrobinka wody i dodajesz lyzke przecieru.D Przyprawiasz vegeta,slodka papryka,pieprzem. i gotowe jest pyszne naprawde :D
Ogorek najlepiej jak jesty kiszony ale konserwoytez moze byc
Kladziemy na kotleciki farsz i niebo w gebie jak dla mnie :D

Wróć na górę


Posty: 1467

Może być dobre

Wróć na górę


Posty: 1328

Kika tak tylko proporcje jakie ha ha ha to jest karmel tak tak.Lenke na obiad tez dobre cooo:):)

Wróć na górę


Posty: 627

Hmmm albo zapiekane ”cycki” z cebulka,pieczarkami,majonezem i serem tez mniami :D
Tuska a robilas kiedys malibu swojej roboty?:-)

Wróć na górę


Posty: 1328

selena ja jestem zielona w te klocki,ale takie tam z tym karmelem to bym zrobiła i prosze o przepis jak macie:):)

Wróć na górę


Posty: 627

Ja tez myslalam ,ze to jakas filozofia ale zrobilam raz sama i zawsze gdzies mam w szafce jakis eksperyment :D teraz nawet robilam cytrynowke wlasnej roboty,kopie niemilosiernie :D

Wróć na górę


Posty: 627

Spytam się dzisiaj brachola On taka przepalanke zawsze robił :)

Wróć na górę


Posty: 627

rozbic piersi kurczaka nie za cienko i polozyc na blasze przyprawic czym sie chce polozyc na nie pokrojona w polksiezyce i podsmazona cebule na to podsmazone lekko pieczarki posmarowac majonezem i posypac startym zoltym serem.Tylko to musi bys ser a nie seropodobne.Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec jakies 30 min. Polac sosen czosnkowym ktory ja robie sama z majonezu odrobiny mleka i czosnku granulowanego. :-)

Wróć na górę
1 [2] 3 4 5