Rejestracja | Logowanie »


Forum “zAfganistanu.pl”

21 września 2009

Z Afganistanu » Forum
Nie jesteś zalogowany.
Pisanie na tym forum wymaga zalogowania.
83150 - zarejestrowani użytkownicy.
Profil użytkownika tolaija
(Wyślij wiadomość)
Imię:
Nick: tolaija
Status użytkownika: Forumowicz
Posty:55
Strona www:
Gravatar:
Jeżeli chcesz mieć awatar na forum,
zarejestruj się w serwisie Gravatar.com
O sobie:
Ostatnie wpisy:
XI zmiana
Data: 20.02.2012 13:42
witam sie i ja, nie bylo mnie przez weekend z Wami ale szkrab chory zmierzly i tyle nie mialam czasu teraz spi wiec wykorzystalam sytuacje musze doczytac co tu sie dzialo pod moja nie obecnosc:) a co do pogody u mnie wiosna :)
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 15.02.2012 16:54
DLA Lene

PIERSI W CIESCIE
skladniki ;maka, 1 jajko,2 lyzki majonzu,1lyzka musztardy, sol, pieprz, 1 lyzka magi, czosnek, piersi pokroic w prazki.
skladniki mieszamy, ciasto nie moze byc zbyt lejace ja to zawsze na oko robie bo raz wiecej kupie piersi raz mniej,no i pokrojone piersi dajesz do ciasta i najlepiej na noc do lodowki zeby wszystko fajnie przeszlo, no tyle mozesz dzialac :)

XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 14.02.2012 20:12
wiesz to jest dobre ja to robie co jakis czas w piatek z ziemniakam i cebulka ale troche z tym jest roboty 3 dni to musi stac zalane, nie na smazone nie mam nic ciekawego
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 14.02.2012 20:09
na rybe nie , jedynie rybe w zalewie z przyprawami i octem
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 14.02.2012 20:06
oki to wysle sa pyszne tylko jutro bo teraz mi sie nie chce szukac, skladniki moge podac tylko niewiem ile czego ma byc ,chyba ze chcesz juz to zejde poszukac
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 14.02.2012 20:02
a co kochaniutka masz na mysli moze piers w ciescie?
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 14.02.2012 19:58
no zrobie na urodzinki
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 13.02.2012 21:01
juz sie robi
a wiec :)
3 bit – składniki:
8 opakowań herbatników (zwykłe tzw. szkolne)
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
2 budynie śmietankowe
2 szklanki mleka
4 łyżki cukru (można mniej bo ciasto jest dość słodkie)
3/4 kostki margaryny
0,5 litra śmietany kremówki
2 śmietan-fixy
2 łyżki kawy cappuccino np.orzechowej
czekolada do starowania i posypania wierzchu ciasta (gorzka lub mleczna w zależności od gustu)

Następnie gotujemy budyń. 1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem a w połowie mieszamy budyń. Gdy mleko się zagotuje zestawiamy je na chwilkę z ognia i dodajemy cienkim strumieniem rozmieszane budynie, intensywnie mieszamy, wstawiamy jeszcze na ogień i mieszamy, gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy,
Margarynę rozcieramy, dodajemy do niej po łyżce budyniu, wciąż ucierając aż do jego wyczerpania.
Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixami, gdy będzie sztywna dodajemy kawę cappuccino, chwilkę mieszamy.
Na blaszce (prostokątna, standardowa) układamy herbatnik, na nie smarujemy karmel z mleka skondensowanego, na to herbatniki, na herbatniki masę budyniową, ponownie herbatniki a na koniec bitą śmietanę.
Ciasto musi kilka godzin postać zanim zostanie pokrojone i zjedzone.
Pycha
a zeby nie gotowac mleka skon. to ide na latwizne i kupuje gotowa mase krowkowa

XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 13.02.2012 20:34
LENE kurczak miodzio wszystkim smakowal , nalesniki ze szpinakiem robie dzis nawet szpinak ale z makaronem i serem mialam ale za szpinakiem tylko ja jestem reszta nawet tego niechce widziec:(
robilyscie ciasto zwane 3bit pyszne i szybkie bez pieczenia jak ktos chce dam przepis
XI zmiana
Data: 13.02.2012 19:48
tuska to przez mojego po tych 4 dniach wal smialo:)

Zobacz wszystkie wypowiedzi