|
XI zmiana
Data: 20.02.2012 13:42
|
|
witam sie i ja, nie bylo mnie przez weekend z Wami ale szkrab chory zmierzly i tyle nie mialam czasu teraz spi wiec wykorzystalam sytuacje musze doczytac co tu sie dzialo pod moja nie obecnosc:) a co do pogody u mnie wiosna |
|
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 15.02.2012 16:54
|
|
DLA Lene
PIERSI W CIESCIE
skladniki ;maka, 1 jajko,2 lyzki majonzu,1lyzka musztardy, sol, pieprz, 1 lyzka magi, czosnek, piersi pokroic w prazki.
skladniki mieszamy, ciasto nie moze byc zbyt lejace ja to zawsze na oko robie bo raz wiecej kupie piersi raz mniej,no i pokrojone piersi dajesz do ciasta i najlepiej na noc do lodowki zeby wszystko fajnie przeszlo, no tyle mozesz dzialac |
|
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 14.02.2012 20:12
|
|
wiesz to jest dobre ja to robie co jakis czas w piatek z ziemniakam i cebulka ale troche z tym jest roboty 3 dni to musi stac zalane, nie na smazone nie mam nic ciekawego |
|
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 14.02.2012 20:09
|
|
na rybe nie , jedynie rybe w zalewie z przyprawami i octem |
|
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 14.02.2012 20:06
|
|
oki to wysle sa pyszne tylko jutro bo teraz mi sie nie chce szukac, skladniki moge podac tylko niewiem ile czego ma byc ,chyba ze chcesz juz to zejde poszukac |
|
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 14.02.2012 20:02
|
|
a co kochaniutka masz na mysli moze piers w ciescie? |
|
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 14.02.2012 19:58
|
|
no zrobie na urodzinki |
|
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 13.02.2012 21:01
|
|
juz sie robi
a wiec
3 bit – składniki:
8 opakowań herbatników (zwykłe tzw. szkolne)
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
2 budynie śmietankowe
2 szklanki mleka
4 łyżki cukru (można mniej bo ciasto jest dość słodkie)
3/4 kostki margaryny
0,5 litra śmietany kremówki
2 śmietan-fixy
2 łyżki kawy cappuccino np.orzechowej
czekolada do starowania i posypania wierzchu ciasta (gorzka lub mleczna w zależności od gustu)
Następnie gotujemy budyń. 1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem a w połowie mieszamy budyń. Gdy mleko się zagotuje zestawiamy je na chwilkę z ognia i dodajemy cienkim strumieniem rozmieszane budynie, intensywnie mieszamy, wstawiamy jeszcze na ogień i mieszamy, gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy,
Margarynę rozcieramy, dodajemy do niej po łyżce budyniu, wciąż ucierając aż do jego wyczerpania.
Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixami, gdy będzie sztywna dodajemy kawę cappuccino, chwilkę mieszamy.
Na blaszce (prostokątna, standardowa) układamy herbatnik, na nie smarujemy karmel z mleka skondensowanego, na to herbatniki, na herbatniki masę budyniową, ponownie herbatniki a na koniec bitą śmietanę.
Ciasto musi kilka godzin postać zanim zostanie pokrojone i zjedzone.
Pycha
a zeby nie gotowac mleka skon. to ide na latwizne i kupuje gotowa mase krowkowa
|
|
XI_tki \\”od kuchni\\”
Data: 13.02.2012 20:34
|
|
LENE kurczak miodzio wszystkim smakowal , nalesniki ze szpinakiem robie dzis nawet szpinak ale z makaronem i serem mialam ale za szpinakiem tylko ja jestem reszta nawet tego niechce widziec:(
robilyscie ciasto zwane 3bit pyszne i szybkie bez pieczenia jak ktos chce dam przepis |
|
XI zmiana
Data: 13.02.2012 19:48
|
|
tuska to przez mojego po tych 4 dniach wal smialo:) |